Marketingideeën voor tandartsenpraktijken

Marketing is simpelweg noodzakelijk in deze tijd. Alle toonaangevende merken en dienstverleners houden zich bezig met reclame en marketing voor het in de markt brengen van hun product of dienst. Op medisch gebied, met name voor tandartsen, speelt marketing een zeer cruciale rol bij het aantrekken van nieuwe patiënten voor behandelingen. Oude patiënten blijven vaak we hangen bij een tandarts maar voor het aantrekken van nieuwe klanten, is marketing een must. Afgezien van enkele belangrijke marketinginstrumenten zoals adverteren in kranten, televisie, internet enz., zijn er andere, eenvoudigere manieren om marketing te doen. Hieronder volgen enkele eenvoudige ideeën die zeker zullen helpen.

 

Aantrekkelijk logo en merknaam:

Een goede en aantrekkelijke merknaam samen met een logo is de eerste stap in marketing voor elk bedrijf. Dit vertegenwoordigt het imago van het bedrijf en de kwaliteit die het biedt. Het logo is het symbool dat het bedrijf definieert, daarom moet er een relevant, eenvoudig maar toch creatief en degelijk logo worden ontworpen dat zich onderscheidt van alle anderen. Op deze manier kan je bekendheid creëren door middel van je logo.

 

Bouw een relatie met klanten op via maandelijkse campagnes:

Dit houdt in dat je als tandarts nieuwsbrieven stuurt naar oude patiënten of patiënten die nog lopende behandelingen hebben. Dit lijkt misschien een zeer vage manier van marketing, maar deze kleine inspanning kan leiden tot een zeer bloeiende marketing aangezien kan bijdragen aan de  mond-tot-mondreclame.

 

Website:

In deze moderne tijd is website een must. Mensen maken wel een website, maar onderhouden deze niet, waardoor het nut van de website uiteindelijk niet tot zijn recht komt. Het onderhouden van een website is niet zo moeilijk omdat het slechts een kleine hoeveelheid tijd kost om hem bij te werken en er nieuwere dingen aan toe te voegen, maar moet wel worden gedaan.

 

Voorraad van weggeefmateriaal:

Ook dit is vaak simpel om te realiseren maar heeft een groot effect. Je kunt hierbij denken aan brochures en folders met informatie over de praktijk en de geleverde diensten. Deze kunnen worden uitdeelt in de receptie van de praktijk maar ook flyers uitdelen in een drukke winkel / winkelcentrum kan soms lonen.

 

Wil je weten hoe wij jou kunnen helpen met deze onderwerpen? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Client5
Client4
Client3
Client2
Client1